Nina Elisabeth Hansen

Om Oslo Oratoriekor

Del på:

| |

Oslo Oratoriekor er et prosjektkor. Hver vår fremfører koret et nytt oratorium med 200 sangere og musikere, og hver høst en litt mindre oppsetning. Vi arbeider også nå med å også legge til andre spennende konsertkonsepter. Vi er pr i dag 150 aktive sangere i Oslo Oratoriekor, med god balanse stemmevis. Koret er naturligvis medlem av Norges korforbund.

Teresa Ryan

Erik Aldner er vår dirigent. Erik har mastergrad i saksofon fra Musikkhøyskolen i Oslo. Han har vært solist i Stavanger Symfoniorkester, vært aktiv på konsertscener over hele Europa med sin saksofon og dirigerer nå kor og orkestre i alle varianter, fra musikkhøyskolen til bygdekor – for ikke å snakke om hans egetstartede Oslo Oratoriekor.

Hanne Aspelund er korets leder, og også sentral under etableringen av koret. Hun har tidligere vært sentral i å lage store klassiske arrangementer i bl.a. Oslo Spektrum, Universitetets aula og Den gamle logen. Hun har master i ledelse og strategi (MBA), og har arbeidet med prosjektledelse og kommunikasjon i en årrekke, bl.a. ved Telenor og Universitetet i Oslo.

Hva vi synger

Oslo Oratoriekor synger oratorier, som er kirkelige og religiøse verk. Koret har ingen kirkelig tilknytning – vi ønsker bare å synge de vakreste verkene som er skrevet, og svært ofte er det nettopp requiemer, messer og hymner.

Hver vår fremfører vi verk med 200 sangere, fullt symfoniorkester og profesjonelle solister. Hver høst fremfører vi like overveldende fin musikk, men ofte i en litt mindre skala med et mindre kor, og gjerne også et mindre orkester.

Les mer om våre prosjekter.

Espen Bratlie

Om koret

I februar 2017 sang 250 korister Carl Orffs Carmina Burana på tre utsolgte konserter med Drammen Symfoniorkester og profesjonelle solister under Erik Aldners ledelse i Trefoldighetskirken. Det ble en stor suksess, og utgangspunktet for etablering av Oslo Oratoriekor i september 2017. Koret ble raskt 100 sangere, og allerede etter en uke måtte vi sette opp venteliste. Vi samarbeider med både amatør- og profesjonelle orkestre, og arrangerer også konserter med kirkeorgel eller mindre ensembel. Av og til setter vi opp konserter sammen med Sølvguttene, og vi er så heldig at vi får med oss dyktige og profesjonelle solister.