NESTE KONSERT

Giuseppe Verdi
Requiem

Dato: 27.04.24. Tid: 18.00 | Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Dato: 28.04.24. Tid: 17.00 | Sted: Helgerud kirke, Bærum
Kjøp billetter

Del på:

| |

Til glede for oss selv og forhåpentligvis mange andre, setter vi våren 2024 opp Verdis Messa da Requiem igjen. Vi gjør det ikke bare i Oslo, men tar med oss verket til Roma og skal fremføre det i en av Vatikanstatens kirker i mai. Vi gleder oss!

Den italienske komponisten Giuseppe Verdi viste sin genialitet ikke bare innen opera, men også innen kirkemusikk og særlig med Messa da Requiem. Dette monumentale verket ble komponert på bestilling mellom 1873 og 1874 til minne om forfatteren Alessandro Manzoni. Verdi viet seg til verket med den samme lidenskapen og det samme håndverket som kjennetegnet hans operatiske verk, og dermed står Messa da Requiem som et tydelig uttrykk for Verdis musikalske dyktighet og emosjonelle dybde.

Messa da Requiem er en kraftfull og følelsesladet komposisjon som blander operatisk storhet med alvoret i religiøs liturgi. De ulike satsene, inkludert den dramatiske "Dies Irae" og den gripende "Lacrimosa," viser Verdis evne til å vekke et bredt spekter av følelser innenfor en hellig kontekst. Rekviemet er krevende med hensyn til ferdigheter i solister, kor og orkester og skaper, kombinert med Verdis innovative orkestrering, en dynamisk og uforglemmelig musikalsk opplevelse.

Forrige gang vi fremførte dette verket, i 2018, hørtes det slik ut:

Spilletid og -sted

Tid: 27.04.24 kl. 18.00 Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Tid: 28.04.24 kl. 17.00 Sted: Helgerud kirke, Bærum
Kjøp billetter

Del på:

| |

Medvirkende

Birgitte Christensen

Birgitte Christensen

Sopran

Siv Misund

Siv Misund

Mezzosopran

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen

Tenor

Ludvig Lindström

Ludvig Lindström

Bass

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent

  • Bærum Symfoniorkester