NESTE KONSERT

Wolfgang Amadeus Mozart
Requiem

Dato: 28.10.23. Tid: 16.00 | Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Dato: 28.10.23. Tid: 19.00 | Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Del på:

| |

Nå skjer det: Oslo Oratoriekor setter endelig opp Mozart Requiem! Dette har vi hatt lyst til lenge, og gleder oss over å ha med oss Oslo Kammerfilharmoni og Sølvguttene i tillegg til et knippe av landets beste solister.

Den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Mozart regnes som en av de største, og var også en usedvanlig produktiv komponist; til tross for at han bare ble 35 år gammel, inneholder verklisten over 600 verk.

Mozarts Requiem har fengslet publikum i århundrer. Det ble komponert i 1791 på bestilling av en ukjent oppdragsgiver, og forble uferdig ved Mozarts død. Til tross for dette har det blitt et av de mest elskede og hyppig fremførte verkene i den klassiske musikkverdenen.

Requiemets fjorten satser spenner over en rekke følelser, fra sørgmodige og dystre til triumferende og oppløftende. De fantastiske melodiene og intrikate harmoniene viser Mozarts eksepsjonelle dyktighet som komponist, og verkets varige popularitet er et vitnesbyrd om kraften i musikken til å bevege og inspirere lyttere.

Sopranen Synne Vinje har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, og Operahögskolan – Stockholms Konstnärliga Högskola. Siden sin eksaminasjon fra Operahögskolan i 2022, har Synne gjort flere rolledebuter; deriblant Musetta i La Bohème av Puccini under Dala-Floda Operafestival, Marguerite i Faust av Gounod under Oslo Operafestival, og antagonisten Foreign Princess i Rusalka av Dvořák under Roslagens Sommaropera – Opera på Österbybruk. Synne har sunget på scener som Confidencen Ulriksdals Slottsteater, Gripsholm Slott, Stockholms Konserthus og Gamle Logen i Oslo.

Den norsk-samiske mezzosopranen Adrian Angelico studerte ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England. Adrian debuterte i 2014 ved the Royal Opera House Covent Garden i rollen som Marquise de Merteuil i Francesconis Quartett, og har siden oppnådd stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Adrian mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009, og i 2017 fikk han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen. I senere år har han samarbeidet med dirigenter som Manfred Honeck, Marc Minkowski, Andrew Manze, Eivind Gullberg Jensen, Dmitri Jurowski, Joana Mallwitz og Elim Chan.

Tenoren Magnus Staveland studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Operaakademiet i København. Fra høsten 2021 er han engasjert som fast solist i operaens solistensemble. Han har sunget ved Teatro alla Scala i Milano, La Fenice i Venezia, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Firenze, Teatro Real Madrid, Staatsoper Berlin, Theater an der Wien, Opéra Garnier Paris, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Vlaanderen i Antwerpen, Perm State Opera, Ho Chi Minh Opera House, Kungliga Operan i Stockholm, Det Kongelige Teater i København, Festival d'Aix-en-Provence, Händel-festivalen i Halle, Nationaltheater Mannheim, Opera de Rouen Normandie, Musikfest Bremen og Drottningholmfestivalen i Stockholm.

Finlandsvenske Ludvig Lindström var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Han videre ved Musikkhøyskolen i Göteborg og Operaakademiet i København. I 2006 debuterte på Den Kongelige Operaen i København som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Ludvig fikk den danske kritikerprisen Reumerts talentpris for rollen som Zebul i Händels Jephtha. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca, Morales i Carmen, Yamadori i Madam Butterfly og Novisens venn i Billy Budd ved Nasjonaloperaen i Oslo.

Sølvguttene ble stiftet i 1940, og er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Koret har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser. De har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje, og korets klang og kultur er unik.

Oslofjord Kammerfilharmoni: ensemble med profesjonelle musikere, som blant annet spiller fast ved Oscarsborgoperaen, og som også spilte under OOKs Messias- og Juleoratorie-konserter i 2022.

Spilletid og -sted

Tid: 28.10.23 kl. 16.00 Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Tid: 28.10.23 kl. 19.00 Sted: Oslo domkirke
Kjøp billetter

Del på:

| |

Medvirkende

Synne Vinje

Synne Vinje

Sopran

Adrian Angelico

Adrian Angelico

Mezzosopran
Foto: Patricia Varela

Magnus Staveland

Magnus Staveland

Tenor

Ludvig Lindström

Ludvig Lindström

Bass

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent

  • Sølvguttene
  • Oslofjord Kammerfilharmoni