NESTE KONSERT

Giacomo Puccini
Messa di Gloria

Dato: 12.10.24. Tid: 18.00 | Sted: Nordstrand kirke

Dato: 13.10.24. Tid: 18.00 | Sted: Nordstrand kirke

Del på:

| |

Giacomo Puccini er en av de mest berømte komponistene i operahistorien. Han er kjent for mesterverk som "La Bohème", "Tosca" og "Madama Butterfly". Men før han ble en operagigant, komponerte han en rekke religiøse verk, inkludert "Messa di Gloria". Sammen med Oslo Symfoniorkester fremfører vi dette verket i Nordstrand kirke 12. og 13. oktober 2024.

Puccini ble født i 1858 i Lucca, Italia. Han fullførte "Messa di Gloria" allerede i 1880 da han bare var 22 år gammel. Verket ble skrevet som en del av hans avsluttende eksamen ved musikkonservatoriet i Lucca. Messen er en fullstendig katolsk messe for orkester, kor og solister, og består av fem satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei.

"Messa di Gloria" var en av Puccinis tidlige komposisjoner, men viser allerede her hans talent for melodi og dramatisk uttrykk, kvaliteter som senere skulle gjøre hans operaer så populære. Selv om denne messen ikke er like kjent som hans senere verk, gir den fascinerende innsikt i utviklingen av hans musikalske stil og hans tidlige evne til å kombinere liturgiske tekster med rik, emosjonell musikk.

Mattis Holthe Møll Austrheim (født 1998) er en ung baryton fra Bærum. For tiden går han master i opera ved Operahøyskolen. Austrheim har allerede deltatt i flere operaproduksjoner, bl.a. Carmen, Gianni Schicchi, Giulio Cesare, Le nozze di Figaro med flere. Han synger også konserter med operatisk, klassisk og kirkelig repertoire. Dette er første gang Austrheim synger Messa di Gloria.

Siden oppdateres.

Spilletid og -sted

Tid: 12.10.24 kl. 18.00 Sted: Nordstrand kirke

Tid: 13.10.24 kl. 18.00 Sted: Nordstrand kirke

Del på:

| |

Medvirkende

Jonathan Steen Bjørnseth

Jonathan Steen Bjørnseth

Tenor

Mattis Holthe Møll Austrheim

Mattis Holthe Møll Austrheim

Baryton
Maria Mælan Bill

Bina Karpisova

Bina Karpisova

Klaver/kirkeorgel
Dag Knudsen

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent

  • Oslo Symfoniorkester