Oslo Oratoriekor avholdt fire konserter 26. og 27. november, to i Trefoldighetskirken lørdagen og en i Tangen kirke i Drammen og deretter Frogner kirke i Lier på søndagen. Oslofjord Kammerfilharmoni spilte, i tillegg til at vi også hadde korets egen Bina Karpisova på orgel.

Alle korsatser ble fremført på konserten, og i stedet for solister hadde koret leid inn en skuespiller som fremførte en unik versjon av Juleoratoriet. OOK ønsket å få formidlet innholdet av Juleoratoriet, med recitativer og tekster i både kor- og solistpartiene som komponisten visstnok skal ha vært med på å skrive. Tekstens rolle i verket er dermed svært viktig. Koret synger imidlertid på tysk, som er originalspråket, og det er ikke alltid like lett å høre teksten.

Den prisvinnende skuespilleren Laila Goody framførte tekst som instruktøren, dramaturgen og produsenten Else Barratt-Due hadde satt sammen fra resitativene og solistpartiene. Hun skrev i tillegg selv tekst som relaterte Juleoratoriet til vår tid. Skuespillerens tekstformidling laget en ramme for korets og orkesterets og dermed komponistens gjenfortelling av juleevangeliet, og la til rette for en god porsjon julestemning denne første helgen i advent.

Tusen takk for en flott konsert i Frogner kirke. Så levende – så livsbejaende! Denne fremførelsen opplever vi gjerne igjen. Nytenkende i gamle tradisjoner – vakkert og sterkt!

Liv-Elin Mietle

Medvirkende

Laila Goody

Laila Goody

Skuespiller
Gisle Bjørneby

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent

  • Oslofjord Kammerfilharmoni
Forrige: Høstkonsert Neste: Stabat Mater