NESTE KONSERT

Bizet, Saint-Saëns, Vaughan Williams
Høstkonsert

Dato: 24.09.22. Tid: 19.00 | Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Del på:

| |

Oslo Oratoriekor inviterer til høstkonsert med verk av Georges Bizet, Ralph Vaughan Williams og Camille Saint-Saëns.

"Te Deum", komponert av den franske Georges Bizet, er et verk for solister, kor og orkester. Bizet komponerte den i 1858, før han fylte 20 år, mens han oppholdt seg i Roma på stipend. Påvirkningen fra datidens italienske kirkemusikk, som gjerne brukte elementer fra operamusikk, er tydelig merkbar. I tillegg til "Ave Maria" er "Te Deum" Bizets eneste religiøse verk.

Ralph Vaughan Williams komponerte "Toward the Unknown Region" I 1906 med utgangspunkt i Walt Whitmans dikt "Darest Thou Now O Soul". Diktet beskriver forholdet mellom individet, dets sjel, og det å ta del i fellesskapet når det har oppnådd sitt sanneste jeg. Vaughan Williams' komposisjon illustrerer, på bare 13 minutter fremføringstid, hvor storslått han kan uttrykke "lidenskap og triumferende opphøyelse" i korstemmen.

Camille Saint-Saëns skrev "Messe de Requiem" i 1878 til minne om sin venn og beskytter, Albert Libon, som døde i 1877. Libon etterlot Saint-Saëns 100 000 franc i sitt testamente, på betingelse av at Saint-Saëns komponerte et rekviem til ett-årsdagen for hans velgjørers død. I takknemlighet trakk Saint-Saëns seg tilbake til et hotell i Bern og fullførte verket på åtte dager. Han skrev til utgiveren sin: "Frykt ikke, dette Requiem blir veldig kort; jeg jobber ikke bare hardt, jeg jobber svært hardt!"

Spilletid og -sted

Tid: 24.09.22 kl. 19.00 Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Del på:

| |

Medvirkende

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent