NESTE KONSERT

Georg F. Händel
Messias

Dato: 11.12.21. Tid: 16.00 | Sted: Trefoldighetskirken, Oslo: UTSATT

Dato: 11.12.21. Tid: 19.00 | Sted: Trefoldighetskirken, Oslo: UTSATT

Dato: 12.12.21. Tid: 13.00 | Sted: Trefoldighetskirken – SING-ALONG: UTSATT

Dato: 13.12.21. Tid: 19.00 | Sted: Frogner kirke, Lier: UTSATT

Del på:

| |

Det er med tungt hjerte vi må meddele at Messias-konsertene vi hadde planlagt i desember er besluttet utsatt grunnet smittesituasjonen og gjeldende restriksjoner. Alle som har kjøpt billett til konsertene 11., 12. og 13. desember vil bli kontaktet snarlig med informasjon om refusjon eller flytting av billetten. Vi ser allerede nå på potensielle datoer for gjennomføring av konsertene og vil informere om det så snart de er klare.

Messias er et av kirkemusikkens mest ikoniske verk. Opprinnelig ble det fremført ved påsken, men etter Händels død har det blitt vanlig å fremføre det i adventstiden. Det er en av de mest fengslende, fengende og feiende flotte musikkfortellinger som noensinne er blitt laget, og beskriver frelserens liv fra fødsel til død og oppstandelse. Verket imponerer med omfang, melodisk rikdom og store uttrykksmessige spenn og kontraster. Hele verket er ca. tre timer langt, men det er vanlig å fremføre et utdrag. Vår konsert vil vare ca. 75 minutter. Bli med på en musikalsk følelsesmessig reise, fra det gripende og rørende til det storslagne og gledelige!

Händel og Messias

Händel hadde store evner som operakomponist, melodiker og musikkdramatiker – og skapte Messias i løpet av 24 dager. Han sies å ha vært meget deprimert og syk da han mottok tekster som millionæren og amatørdikteren Charles Jennings hadde satt sammen fra bibelen. Han kastet dem først, men tekstene hadde grepet ham og etter en stund fant han dem frem igjen. Etter drøye tre uker hadde han skrevet hele verket på ikke mindre enn 260 håndskrevne sider. Historien forteller også at Händel med dette skrev seg frisk fra sin depresjon, og fikk kreftene og livet tilbake. Oratoriet ble en gedigen suksess fra første fremføring, og har siden den gang beholdt sin ikonstatus.

Spilletid og -sted

Tid: 11.12.21 kl. 16.00 Sted: Trefoldighetskirken, Oslo: UTSATT

Tid: 11.12.21 kl. 19.00 Sted: Trefoldighetskirken, Oslo: UTSATT

Tid: 12.12.21 kl. 13.00 Sted: Trefoldighetskirken – SING-ALONG: UTSATT

Tid: 13.12.21 kl. 19.00 Sted: Frogner kirke, Lier: UTSATT

Del på:

| |

Medvirkende

Erik Aldner

Erik Aldner

Dirigent