NESTE KONSERT

Dato: 11.12.21. Tid: 16.00 | Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Dato: 11.12.21. Tid: 19.00 | Sted: Trefoldighetskirken, Oslo
Kjøp billetter

Dato: 12.12.21. Tid: 13.00 | Sted: Trefoldighetskirken – SING-ALONG!

Dato: 13.12.21. Tid: 19.00 | Sted: Frogner kirke, Lier

Del på:

| |

Sammen med Oslofjord Kammerfilharmoni synger vi julen 2021 inn med våre favorittsatser fra Georg Friedrich Händels fantastiske Messias! Solist er sopranen Nina Gravrok.

Messias er et av kirkemusikkens mest ikoniske verk. Opprinnelig ble det fremført ved påsken, men etter Händels død har det blitt vanlig å fremføre det i adventstiden. Det er en av de mest fengslende, fengende og feiende flotte musikkfortellinger som noensinne er blitt laget, og beskriver frelserens liv fra fødsel til død og oppstandelse. Verket imponerer med omfang, melodisk rikdom og store uttrykksmessige spenn og kontraster. Hele verket er ca. tre timer langt, men det er vanlig å fremføre et utdrag. Vår konsert vil vare ca. 75 minutter. Bli med på en musikalsk følelsesmessig reise, fra det gripende og rørende til det storslagne og gledelige!

Händel og Messias

Händel hadde store evner som operakomponist, melodiker og musikkdramatiker – og skapte Messias i løpet av 24 dager. Han sies å ha vært meget deprimert og syk da han mottok tekster som millionæren og amatørdikteren Charles Jennings hadde satt sammen fra bibelen. Han kastet dem først, men tekstene hadde grepet ham og etter en stund fant han dem frem igjen. Etter drøye tre uker hadde han skrevet hele verket på ikke mindre enn 260 håndskrevne sider. Historien forteller også at Händel med dette skrev seg frisk fra sin depresjon, og fikk kreftene og livet tilbake. Oratoriet ble en gedigen suksess fra første fremføring, og har siden den gang beholdt sin ikonstatus.

Nina Gravrok

Nina Gravrok gjorde sin internasjonale debut i Köln og Essen som Pamina i Tryllefløyten i 2008. I 2009 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett. Sopranen fra Narvik har siden 2005 sunget ved de fleste operascenene i Norge. Hun har fått flere utmerkelser og har hevdet seg i anerkjente konkurranser, deriblant 3.-pris i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2007. Hun er også en ettertraktet konsertsanger og har sunget med Oslo-Filharmonien, i tillegg til andre store norske orkestre.

Oslofjord Kammerfilharmoni

er et ensemble på 19 musikere som har utmerket seg med stor bredde, fra kammermusikalske produksjoner med bare strykere til operaproduksjoner med full symfonisk besetning. De har vært fast ved Oscarsborgoperaen siden 2009, og er et etterspurt ensemble til ulike kirkemusikalske produksjoner i Oslo og østlandsområdet. Orkesterets medlemmer er alle frilansere og instrumentalpedagoger og således profesjonelle musikere.

Om SING-ALONG 12. desember

Oslo Oratoriekor har dagen i forveien sunget to konserter med Messias forveien sammen med Oslofjord Kammerfilharmoni og solist. Vi inviterer nå dere som har kjennskap til verket, en eller flere satser, eller deg som bare har lyst til å høre denne unike produksjonen, til denne SING-ALONG konserten!

BLI MED i det 500 personers store koret og profesjonelt orkester å synge deg i julestemning med de vakreste korsatsene fra Georg Friedrich Händels fantastiske Messias! Erik Aldner leder det profesjonelle ensemblet i Oslofjord Kammerfilharmoni og det store koret.

Vi synger disse satsene på sing-along:

Part I
4. And the Glory
7. And He Shall Purify
12. For Unto Us a Child Is Born
17. Glory to God
21. His Yoke is Easy

Part II
22. Behold the Lamb of God
24. Surely He has Borne Our Griefs
25. And With His Stripes
26. All We Like Sheep Have Gone Astray
28. He Trusted in God
33. Lift up Your Heads, O ye Gates
35. Let All the Angels of God Worship Him
37. The Lord Gave the Word
39. Their Sound Is Gone Out
44. Hallelujah

Part III
46. Since by Man came Death
53. Worthy is the Lamb - Amen

For påmelding av hele kor eller spørsmål om hva som helst - ta kontakt med hanne@oslooratoriekor.no.

Lytt til da koret fremførte Messias og Halleluja i mai 2019:

Spilletid og -sted

Tid: 11.12.21 kl. 16.00 Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Tid: 11.12.21 kl. 19.00 Sted: Trefoldighetskirken, Oslo
Kjøp billetter

Tid: 12.12.21 kl. 13.00 Sted: Trefoldighetskirken – SING-ALONG!

Tid: 13.12.21 kl. 19.00 Sted: Frogner kirke, Lier

Del på: